U bevindt zich hier: Home » Diensten » Zoekmachine optimalisatie (SEO)

Zoekmachine optimalisatie (SEO)

Of u nu gezocht heeft naar zoekmachine-optimalisatie, zoekmachineoptimalisatie, zoekmachine optimalisatie of zelfs Google optimalisatie of kortweg SEO (Search Engine Optimization), het feit dat u op deze pagina beland bent betekent dat u al weet dat u zelf invloed heeft op uw positie in de zoekmachines, of dat u er in ieder geval nieuwsgierig naar bent. En de zin hierboven is natuurlijk een (lelijk!) voorbeeld van wat u kunt doen om die positie te verbeteren…

Hoger scoren bij Google en andere zoekmachines

Het doel van een zoekmachine is om mensen zo goed mogelijk te helpen vinden wat ze zoeken. De manier waarop de Googles van deze wereld precies bepalen welke website het beste antwoord geeft op een bepaalde zoekvraag, verschilt per zoekmachine en is bovendien geheim. Hét recept om bij Google bovenaan te komen staan, bestaat dus niet. Maar als u weet dat ongeveer drie kwart van de zoekers niet verder kijkt dan de eerste pagina met zoekresultaten, is het belang van een goede score bij zoekmachines meteen duidelijk.

Een “zilveren kogel” bestaat niet, maar gelukkig is er een heleboel bekend over de factoren die van invloed zijn op je positie bij de zoekmachines. Door die factoren stap voor stap naar uw hand te zetten, kan uw website gemakkelijker gevonden worden. Dat vertaalt zich in meer bezoekers op de website. En als u het goed gedaan heeft: meer bezoekers die ook echt geïnteresseerd zijn in wat u te bieden heeft. En dan wordt het interessant… want dan gaat een website geld opleveren in plaats van geld kosten. Klinkt goed? Vraag dan vandaag nog vrijblijvend een offerte aan.

Onze zoekmachine optimalisatie aanpak

Inboundmarketing.nl kan op drie manieren met u samenwerken om uw positie bij Google te verbeteren:

  • Uitvoerend: Door op continue basis te werken aan de verbetering van uw posities in de zoekmachines. Omdat zoekmachineoptimalisatie een zaak van lange adem is, levert deze aanpak de beste resultaten. Zoekmachines houden er niet van als er in een heel kort tijdsbestek heel veel veranderingen op uw site plaatsvinden of als er heel veel inkomende links bijkomen. U bent dus gebaat bij een gespreide aanpak. Heeft u daar zelf geen tijd voor of twijfelt u aan uw optimalisatiekennis, dan kunt u de nodige werkzaamheden voor een klein bedrag per maand uitbesteden aan Inboundmarketing.nl.
  • Adviserend: Door een eenmalig advies uit te brengen waarmee u vervolgens zelf aan de slag kunt om uw site beter te laten scoren bij Google. Dit heeft als voordeel dat u verzekerd ben van een goede start. Inboundmarketing.nl helpt u om uw werkzaamheden te prioriteren en voorkomt dat u tijd besteed aan onbelangrijke zaken.Bij deze optie is uw financiële investering minimaal, maar om goede resultaten te halen zult u zelf aardig wat tijd aan de zoekmachineoptimalisatie moeten besteden.
  • Faciliterend: Door u en uw collega’s te trainen in een maatwerk workshop over zoekmachine optimalisatie. Zo doet u in een training van een halve dag de kennis en vaardigheden op om zelf uw zoekmachine optimalisatie werkzaamheden te kunnen uitvoeren.

Onze unieke SEO jumpstart is een combinatie van advies en training. Wij controleren uw website op tientallen belangrijke punten, schrijven een advies, en lichten dat toe bij u op kantoor. Daarbij zorgen we er voor dat u precies snapt wat er moet gebeuren en waarom, en laten we u achter met een plan van aanpak op maat waarmee u zelf aan de slag kunt.

Kosten van zoekmachine optimalisatie

De kosten van zoekmachine optimalisatie hangen in hoge mate samen met:

  • Het aantal zoekwoorden waarvoor u wilt scoren
  • Hoe sterk de concurrentie is voor de zoekwoorden waarvoor u wilt scoren en dus hoe moeilijk het wordt om een goede positie te behalen
  • De techniek en structuur van uw website
  • De inhoud van uw website en uw mogelijkheden om extra pagina’s te schrijven en publiceren

Daardoor is het onmogelijk om zonder uw website en uw doelstellingen te kennen een richtbedrag te geven. Wel maken we heel graag een offerte op maat voor u! Vul het formuliertje hieronder in en wij nemen binnen 24 uur contact met u op.

SEO offerteaanvraag