U bevindt zich hier: Home » Diensten » Website project management

Website project management

Als u website project management uitbesteedt aan Inboundmarketing.nl, dan beheren wij het hele werkproces voor, tijdens en na de bouw van uw website. Heeft u een nieuw bedrijf en bent u van plan om daar een mooie website voor te laten bouwen, of is uw oude website aan vervanging toe? Misschien wilt u wel een webshop beginnen, of een blogsite om uw contentmarketing te versterken.

Natuurlijk kunt u zelf ontwikkelaars, ontwerpers, interactiespecialisten, hostingpartijen en andere webexperts aansturen. Maar de ontwikkelingen op internetgebied gaan zo snel en het aantal aanbieders van webdiensten is zo groot, dat het voor veel bedrijven moeilijk is om hun eisen en wensen goed te formuleren en om de offertes van verschillende leveranciers te vergelijken. En dan loopt u het risico dat een webproject te laat en boven budget wordt opgeleverd en bovendien niet biedt wat u ervan had verwacht. Dat is zonde! Door het projectmanagement van uw website over te laten aan Inboundmarketing.nl, bent u ervan verzekerd dat uw website op alle fronten aan uw verwachtingen voldoet – of deze overtreft!

Aanpak website project management

Inboundmarketing.nl pakt uw project op een praktische, stapsgewijze manier op. Hierbij maken we gebruik van het volgende stappenplan:

 1. Doelstellingen & doelgroepen bepalen: in kaart brengen wat u wilt bereiken volgens meetbare en realistische doelstellingen en bepalen wie uw klanten zijn.
 2. Analyse huidige website: als u al een website heeft, maken we aan de hand van webstatistieken een analyse van wat goed gaat en wat voor verbetering vatbaar is.
 3. Gewenste functionaliteit, inhoud, uitstraling bepalen: we geven aan of en welke bijzondere mogelijkheden de site moet bieden, hoe de structuur van de website zal zijn en welke eisen worden gesteld aan de vormgeving van de website.
 4. Programma van eisen opstellen: voor de externe partijen worden bovenstaande punten samen met onder andere technische en functionele eisen gedocumenteerd. Op basis hiervan kunt u gedetailleerde offerteaanvragen indienen. Zo weet u zeker dat u offertes ontvangt voor precies datgene wat u nodig heeft.
 5. Selectie leveranciers: de offertes die u ontvangt beoordelen we samen op vooraf vastgestelde criteria. Zo weet u zeker dat u met de meest geschikte partijen in zee gaat.
 6. Begeleiden ontwerp & bouwfase: Inboundmarketing.nl begeleidt onder andere het maken van de wireframes en het bouwen van de website en is de communicatieschakel tussen u en de makers van uw website.
 7. Maken van een contentplan: ondertussen komt er een gedegen contentplan, waarin we vastleggen welke content al bestaat (bijvoorbeeld op de oude website) en welke content ge- of herschreven moet worden.
 8. Begeleiden implementatie: Inboundmarketing.nl test de functionaliteit van de website en zorgt ervoor dat de afgesproken features goed zijn doorgevoerd voor livegang.
 9. Nazorg: wanneer de nieuwe website live is, steken mogelijk nog wat kinderziektes de kop op. Inboundkmarketing.nl zorgt ervoor dat eventuele problemen snel worden opgelost.

Aanvullende contentproductie en contentmanagement

Als onderdeel van onze website project management dienst zorgen we voor een contentplan en zorgen we dat het geraamte van de website compleet wordt opgeleverd. Niet inbegrepen is het (her-)schrijven van teksten, het migreren van content op een oude website naar de nieuwe, of het plaatsen van uw content in het content management systeem.

Vanzelfsprekend kunnen wij u wel helpen bij deze essentiële stappen, afhankelijk van uw wensen en behoeften. Een content specialist kan, indien gewenst op locatie, uw webteksten SEO-proof (her-)schrijven en de gehele contentinvoer uitvoeren of coördineren. Graag maken wij hiervoor een aanvullende offerte.

Kosten website project management

De kosten van website project management hangen af van:

 • De grootte van de organisatie
 • De gewenste functionaliteiten van de website
 • In hoeverre de website internationaal is
 • Of integratie met andere systemen (b.v. klantendatabases, ordersystemen) nodig is
 • Of u aanvullende content management diensten wilt

Zonder uw doelstellingen en wensen te kennen is het niet makkelijk om een richtbedrag te geven. Wel maken we heel graag een offerte op maat voor u! Vul het formuliertje hieronder in en wij nemen binnen 24 uur contact met u op.

Website project management offerteaanvraag