U bevindt zich hier: Home » Blog » 13 redenen om video te gebruiken op je website

13 redenen om video te gebruiken op je website

07/09/2012

Post image for 13 redenen om video te gebruiken op je website

Het was één van mijn goede voornemens voor 2012: een video maken voor op mijn website! En na een leuk gesprek met een videoproductiebedrijf deze week, gaat het er nu echt van komen.

Spannend! Een goede reden om nog eens even op een rijtje te zetten waarom ik dit eigenlijk wil. En waarom jij ook zou moeten overwegen om iets met video te doen. Hieronder vind je 13 goede redenen. Heb ik nog een reden over het hoofd gezien? Laat het me weten in een reactie!

Video wekt vertrouwen

Eén van de belangrijkste redenen waarom webbezoekers geen klant worden, is gebrek aan vertrouwen in de online onderneming. Met een video van jezelf laat je zien dat er een echt, aardig mens achter je website zit, en geen griezel.

Video verbetert je vindbaarheid

Google geeft videoresultaten een prominente plek op de resultatenpagina. De kleine afbeeldingen die getoond worden, zijn een ware klikmagneet: relatief veel mensen klikken op een videoresultaat. En omdat er veel minder video’s online staan dan ‘gewone’ webpagina’s, heb je met een video over een bepaald onderwerp zo’n 50 keer meer kans om op de eerste resultatenpagina van Google te komen dan met een tekstpagina.

Video is instructief

Hoe je een product moet gebruiken is vaak lastig uit te leggen als je het met alleen woorden doen. En wie neemt er tegenwoordig nog de moeite om een lange lap tekst te lezen? Met een video kun je laten zien wat een klant precies moet doen.

Video is visueel

Niet iedereen leert op dezelfde manier. De eén kan prima uit de voeten met tekst, de ander onthoudt en begrijpt beter als hij iets hoort, en een derde persoon moet iets voor zich zien om het te snappen. Door video toe te voegen aan je website bedien je ook die mensen die de voorkeur geven aan beeld en geluid.

Video vergroot je publiek

Door je video’s niet alleen op je website te plaatsen maar ook op sociale video websites zoals YouTube en Vimeo, kan je video bekeken worden door mensen die normaal niet op je website zouden landen. Zo vergroot je je bereik.

Video wordt vaker gedeeld

Uit onderzoek blijkt dat video’s  veel vaker worden gedeeld op social media sites zoals Facebook en Twitter dan tekst. Overigens geldt dat ook voor foto’s. Met video’s en foto’s krijg je makkelijker meer aandacht. En aandacht op social media helpt ook de vindbaarheid van je website.

Video verbeeldt

Een afbeelding zegt meer dan duizend woorden… hoeveel meer zeggingskracht heeft bewegend beeld dan wel niet? Sommige dingen zijn lastig in woorden te vatten, maar makkelijker te laten zien.

Video is een visitekaartje

Verkoop je geen producten, maar diensten? Dan ben je zelf of zijn de medewerkers van een bedrijf eigenlijk je product. In video kun je laten zien hoeveel je weet, hoe goed je kunt spreken voor publiek, hoe competent je overkomt: kortom, een video is een geweldig visitekaartje.

Video is voordelig

Had je tot een jaar of tien geleden vreselijk dure apparatuur, films en productiebedrijven nodig om een video te produceren, tegenwoordig kun je voor een paar honderd euro een kort filmpje laten maken. En voor wie lef heeft: voor hetzelfde bedrag heb je een camera, microfoon en video editing software om je eigen films te produceren.

Video is persoonlijk

Maak je gebruik van reviews of referenties op je website? Als je die anoniem plaats of alleen met een naam (Mevrouw A.M. van Herk, Amsterdam), worden ze vaak als niet zo betrouwbaar beoordeeld. Maar wie zich blootgeeft in een video, die moet wel authentiek zijn. Zo kan een video van jezelf of van de oprichter van je bedrijf ook veel meer impact hebben dan een wervend geschreven tekst over de geschiedenis van je bedrijf.

Video converteert

Webwinkels die video gebruiken om hun producten te laten zien of om over hun dienstverlening te vertellen, kennen gemiddeld hogere conversiepercentages dan webwinkels die dat niet doen. Tel uit je winst!

Video verlengt de levensduur van evenementen

Wie investeert in seminars, trainingen en andere bedrijfsevenementen, kan het leven van deze vaak dure events verlengen met video. Neem je sprekers op, en plaats video’s van hun presentaties online. Heb je een evenement waar veel klanten komen? Richt een hoekje in met een camera en vraag je klanten om een referentie of reactie op video.

Video verdient

Video’s kun je gratis aanbieden, maar in sommige gevallen kun je er ook aan verdienen. Bijvoorbeeld door online videotrainingen aan te bieden. Een goed voorbeeld is bijvoorbeeld de online cursus van de Webvideo University.

Nog niet overtuigd? Op deze plek vind je een lange lijst met cijfers en onderzoeken over de resultaten die bedrijven halen met online video. Ik ga in de tussentijd nadenken over mijn script en oefenen voor de spiegel!

Vorig artikel:

Volgend artikel:

Geef een reactie