U bevindt zich hier: Home » Blog » 84 Tips voor conversieoptimalisatie

84 Tips voor conversieoptimalisatie

26/10/2012

Post image for 84 Tips voor conversieoptimalisatie

Ik heb het al zo vaak gezegd: zoekmachine optimalisatie is een middel, geen doel. Het is een middel om meer bezoekers naar je website te krijgen, maar bezoekers brengen geen brood op de plank. Klanten wel, en daarom is conversie belangrijk: het proces om van bezoekers klanten te maken.

Hoe hoger je conversiepercentage, hoe minder bezoekers je nodig hebt om je verkoopdoelstellingen te halen. Toch worden er gemiddeld 92 dollars uitgegeven aan het  werven van bezoekers voor elke dollar die er aan conversie wordt besteed. Dat klinkt wel erg scheef…

In dit artikel daarom veel aandacht voor conversieoptimalisatie. De laatste weken ben ik een aantal goede informatie bronnen tegengekomen die samen 84 tips en factoren geven voor het verbeteren van de conversie op je website. Dit zijn ze:

Infographic: 5 succesfactoren voor conversieoptimalisatie
Aardige infographic met een aantal statistieken over conversie en onderaan de 5 beste manieren om de conversie op je website te verbeteren: het aanwijzen van een verantwoordelijke persoon, een gestructureerde aanpak, testen, usabillity tests en segmentatie.

Hoe maak je een geweldige call to action?
In dit artikel van Unbounce worden tien voorbeelden gegeven van effectieve calls to action, een uitleg waarom ze goed zijn, en een opmerking over wat je zou kunnen testen om ze nog verder te verbeteren. Alle voorbeelden worden getoetst aan de hand van de formule:
Waarde + relevantie = meer conversies, volgens Unbounce het belangrijkste optimalisatieprincipe.

In 8 stappen naar een landingspagina van 1 miljoen
Interessante case study van Conversion Rate Experts, die voor SEO-bedrijf SEOMoz een landingspagina optimaliseerden zodat deze nu 1 miljoen dollar per jaar aan nieuwe abonnees oplevert. De 8 stappen van het optimalisatieproces worden beschreven, en onder aan de pagina vind je een pdf waarin tientallen elementen van die nieuwe landingspagina worden toegelicht, zodat je de gebruikte ideeën ook zelf kunt toepassen. Of, beter natuurlijk: zelf kunt testen!

13 acties die je nu kunt ondernemen om je conversiepercentage te verhogen
OK, je moet je e-mailadres er voor opgeven, maar deze pagina is zelf al een voorbeeld van een sterke landingspagina. Een korte, heldere uiteenzetting van de voordelen voor mij als bezoeker en een zeer simpel aanmeldproces. En de pdf van 12 pagina’s die je in ruil krijgt staat inderdaad vol met nuttige tips!

De 10 lessen die ik leerde door $252.000 uit te geven aan conversieoptimalisatie
Als je maar een artikel leest uit het bovenstaande lijstje, laat het dan dit artikel zijn. Internetondernemer Neil Patel heeft fors geïnvesteerd in conversieoptimalisatie (en gelukkig een uitstekend rendement uit zijn investering gehaald), en hij deelt zijn praktijkervaringen. Erg nuttig!

Design to sell: 8 tips om je website te helpen converteren
8 tips om mee te nemen als je een website ontwerpt, omdat je juist ook met design een boel kunt bereiken. De tips van Smashing Magazine zijn zeker zinvol, maar ik moest vooral lachen om de url van het artikel. Daarin wordt namelijk gesproken over 12 tips… Kennelijk was de auteur iets te enthousiast begonnen!

Conversieoptimalisatie tips en case studies (video)
Video van 35 minuten met een presentatie van Chris Goward, voorzitter van WiderFunnel. Begin te kijken bij 1 minuut 50; daar wordt het interessant.

30 Principes voor een beter ontwerp van landingspagina’s
Whitepaper van Invert met 30 kort omschreven tips. Je vindt er ook de onvermijdelijke open deuren, maar al met al is dit een handige checklist met basisprincipes voor optimalisatie. Ik heb nog een tip 31 voor ze: als je mensen vraagt om zich aan te melden voor een nieuwsbrief voor ze je content mogen downloaden, zorg dan dat die content niet ook via een publieke url beschikbaar is… zoals de link hierboven.

Ken je nog meer nuttige resources over conversieoptimalisatie of beter nog, heb je eigen voorbeelden? Laat hieronder een bericht achter!

Vorig artikel:

Volgend artikel:

{ 3 reacties… lees ze hieronder of geef je eigen reactie }

marco december 27, 2012 om 09:01

Hallo, Mooie opsomming van waardevolle artikelen over conversie optimsalisatie. Graag wil ik ons artikel hieraan toevoegen waarin we de 10 tips beschreven die het mogelijk maken om de eerste indruk van je website / webshop (een belangrijk element binnen conversie optimalisatie) te verhogen:
http://www.online-marketingmachine.nl/artikel/10-conversie-optimalisatie-tips-voor-een-ultieme-eerste-online-indruk

Hartelijke groet,
Marco Bouman

Beantwoorden

annemieke december 27, 2012 om 10:27

Hi Marco,

Prima toevoeging, altijd leuk om naar Nederlandse artikelen te kunnen verwijzen. Dank je wel!

Annemieke

Beantwoorden

Hendrik mei 26, 2014 om 14:17

Mooie tips, ik heb er al een heleboel gelezen, ik zie alleen vaak niks terug van het begeleiden van klanten door middel van een keuzehulp. Nog niet veel online shops maken er gebruik van, maar het helpt om mensen beter te begeleiden i.p.v. een website te verlaten.

Volgende blog gaat hier voornamelijk over, voor de geïnteresseerden onder ons. Het laat even kort zien wat ermee mogelijk is (wel engels).
http://bit.ly/conversioninc

Groeten,
Hendrik

Beantwoorden

Geef een reactie